Yritysidea

”Hyvä lahjaidea ei välttämättä synny helposti. Lahjaidean keksiminen voi vaatia enemmän aikaa kuin itse idean konkretisoiminen lahjan ostamisena. Toisaalta hyvän lahjan hankkimiseenkin voi kulua aikaa, jos sitä joutuu etsiskelemään – aina se etsiskely ei ole helppoa edes kotisohvalla verkkokauppojen tarjontaa selailemalla.”

”Design-tapahtumissa joulun alle on kiva käydä. Sieltä löytyy kaikkea kivaa ja erityisesti hyviä joululahjoja, joita ei kyllä löydy muualta. Mutta et miten löytäisi niitä designtuotteita muulloinkin? En mä niitä niissä tapahtumissa olevia brändejä muista millään tai jaksa haeskella enää jälkikäteen.”

Näistä ajatuksista syntyi oivallus lahjaverkkokaupasta, mikä auttaa asiakasta lahjaideoinnissa ja löytämään kotimaisten pk-kokoisten designereiden tai designyritysten tuotteet milloin vain. Heti alusta alkaen tuntui myös tärkeältä edistää verkkokaupassa kestävää kuluttamista. Ekologisuutta pyrkii myös suuri enemmistö näistä yrityksistä omalla toiminnallaan toteuttamaan esimerkiksi tuotemuotoilulla sekä kierrätys- tai lähituotantoa edustavilla materiaalivalinnoissaan.

Kestävä kuluttaminen on myös johdattanut kehittelemään yhdeksi design-lahjavaihtoehdoksi immateriaaliset lahjat. Tarjolla on siis mahdollisuus hankkia uniikkeja, haasteellisesti löydettäviä palveluita lahjaksi vaihtoehtona materiaalisille tuotteille.

Vuoden 2018 keväällä näitä verkkokauppaideoita kehitellessä ystäväpiiristä heräteltiin toivetta tarjota pienten designtoimijoiden tuotteita myös yrityslahjoiksi tai organisaatioille hankittavaksi muihinkin käyttötarkoituksiin. Monen designyrittäjänkin mielestä tämä idea on vaikuttanut vetovoimaiselta. Siksi etenemme tälläkin rintamalla erikokoisten organisaatioiden hankintatarpeiden mukaisesti.

Meidän missiona on kehittää DesS ConceptS-verkkokauppaa jatkuvasti. Meitä motivoi asiakaslähtöisyyden vaaliminen sekä ne haasteet, joilla luodaan tinkimättömästi kestävän kuluttamisen ja ekologisten tuotteiden sekä palvelulahjojen markkinapaikka.

Uskomme, että onnistunut lahjavalinta välittää aidosti positiivisia merkityksiä. Hyvin valittu, mieluisa lahja tuottaa iloa pitkään ja myös vahvistaa yhteyttä lahjan saajan ja sen antajan välillä. Kun valitset kestävän kulutuksen tuotteen tai palvelun lahjaksi kannatat suomalaista työtä.

Odotamme palautettasi ja kehittämisideoita sekä ehdotuksia tuotteiksi tai designbrändeiksi, jotta voimme palvella sinua verkkokaupan käyttäjänä tai myyjänä paremmin.

Parhain terveisin,
Päivi Ristimäki
Perustaja
DesS ConceptS Oy