Mitkä ovat DesS ConceptS –konseptit?

DesS ConceptS – verkkokauppapalvelu tarjoaa kotimaisten design-yritysten tuotteita sekä ainutlaatuisia palveluita lahjaksi tai ostettavaksi muuhun sopivaan käyttötarkoitukseen. Tarjolla olevat design-tuotteet ja ”disainatut” palvelut ovat aina muotokieleltään uniikkeja, mutta niiden valmistustavat ja niiden yksilöllisyyden aste voivat vaihdella. Tästä syystä olemme jaotelleet verkkokaupasta ostettavat tuotteet neljään eri kategoriaan, jotka ovat:

 

Designed DesS = Design-”massalahjatuotteet”

Suunnittelija on muotoillut design-tuotteen, joita on valmistettu useita tai ainakin jonkin verran samanlaisia tai lähes samanlaisia.
Ne ovat valmiina toimitettavaksi heti tai valmistuvat nopeaan toimitukseen.

 

Tailored DesS = Räätälöidyt lahjatuotteet

Nämä ovat massaräätälöitäviä design-tuotteita, joissa on vaihtelevia ominaisuuksia tai joita voidaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti räätälöidä kuitenkin vakioitujen elementtien tai valmistusmenetelmien mukaisesti. Tuotteesta ja sen valmistustavasta sekä tuotantotilanteesta riippuen massaräätälöidyillä tuotteilla voi olla vaihtelevat toimitusajat hyvin nopeasta esimerkiksi muutamaan viikkoon.

 

Handmade DesS = Design-tasoiset käsityölahjat

Käsityömäisesti tuotettuja design-lahjoja voidaan valmistaa joko aivan yksittäisinä ja tilauksesta tehtävinä tuotteina tai käsityömäisesti pieninä sarjatuotantoina. Käsityömäisyys on tuotantomenetelmä, jossa kukin valmistus on yksilöllinen prosessi ja painopiste on enemmän tekijän omassa työskentelyssä sekä luovuudessa kuin käytettävissä tuotantovälineissä. Näiden tuotteiden toimitusajat ovat riippuvaisia tuotteen tuottamiseen menevästä ajasta tai tuote voi olla myös heti valmiina toimitettavaksi.

 

Service DesS = Palvelulahjat

DesS ConceptS –verkkokauppapalvelu tarjoaa vaihtoehtona myös palveluita lahjaksi. Silloin kyse on ostettavista palveluista, joiden saatavuus tai tavoitettavuus on rajallista ja jotka ovat siten ainutlaatuisia. Tällaisia palvelutuotteita ovat esimerkiksi osallistavat taidepajat, pientuotantona toteutetut teatteri- ja musiikkiesitykset, design-projektit tms. räätälöidyt tai lyhytkestoiset elämykselliset tapahtumat ja designtuotannot.