Vastuullisen kuluttajan helppo valinta

DesS ConceptS on vastuullisen ostajan kauppa

Suomesta löytyy runsaasti pieniä designyrityksiä sekä yksittäisiä designereita, jotka suunnittelevat ja valmistavat itse tai valmistuttavat korkeatasoisia, kestävän kuluttamisen tuotteita. Designtuotteita löytyy vielä joka lähtöön. Ne ovat pitkälti suunniteltuja ja soveltuvia erilaisiin arjen käyttötarkoituksiin eivätkä joudu siten vain kauniiksi hyllynkoristeiksi. Suomalaista työtä kannattaa siis suosia monestakin syystä.

Jos katselet tarkkaan ympärillesi kivijalkamyymälöissä sekä monissa Suomessa perustetuissa verkkokaupoissa, voit havahtua huomaamaan kuinka paljon ne pursuavat ulkomaisia ja kertakulutuksen kestäviä tavaroita. Pyrkimys toteuttaa käytännössä eettistä  kuluttamista jääkin niin helposti niiden jalkoihin.

Eettiseksi kuluttajaksi ryhtyminen tuntuu ehkä myös suurelta vaivannäöltä. Pienetkin askelet vievät kuitenkin jo eteenpäin. Kotimaisten pienten designyritysten tuotteiden ostaminen on oikeastaan aika iso ja helppo askel kohti vastuullista kuluttamista. Suomalaisuutta suosivilla hankinnoilla saat lähellä suunnitellun ja useimmiten lähialueilla tuotetun, aikaa ja käyttöä kestävän tuotteen, jonka esteettisyys on myös korkeatasoista.

Kuluttajan haasteena voi olla lisäksi designtuotteiden korkea hintamielikuva, mikä on kuitenkin syytä karistaa mielestä. Jos kotimaisen designtuotteen referenssihintana on ulkomainen massavalmistettu brändituote, ei lähellä tuotettu, hyvälaatuinen designtuote ole niihin verrattuna ollenkaan ylihinnoiteltu. Tämän suhteen saatat jopa hämmästyä. Jos hintaa mittaa suhteessa tuotteen käyttöaikaan, saatat yllättyä vieläkin enemmän.
Suomalaisen tuotteen hinta voi todennäköisesti muodostua selvästi halvemmaksi. Korkeasta hinnastaan huolimatta ulkomainen brändituotteen valmistustapa ei myöskään välttämättä kestä tarkastelua päivänvalossa.

Sekä kuluttajalle että yritykselle lähellä valmistettu tuote on ekologinen valinta. Valitsemalla suomalaisen yrityksen tuotteen tuet myös suomalaista työtä.

Uusi DesS ConceptS-design(lahja)verkkokauppa on kotimaisten, ekologisesti toimivien pk -designyritysten ja niiden tuotteiden puolestatoimija.

Päivi Ristimäki on DesS ConceptS-verkkokaupan perustaja, joka on haastaa ihmis- ja ympäristölähtöisyyteen omalla liiketoiminnallaan.